Skip to content
Hyvä tietää
Apple-vinkit ja vihjeet
Blogi

Suomi 100

mcare tuo työllisyyttä ja hyvinvointia satavuotiaaseen Suomeen

Vuonna 2009 maamme Apple-pioneerit sytyttivät pohjoiseen valon, joka sai itsensä Applen huoltokanavan johtajan matkustamaan aina Euroopan kaukaisimpaan kolkkaan, Suomeen. Miksi juuri täällä ovat mantereen tyytyväisimmät asiakkaat? Mistä kumpuaa vetovoima, josta kiinnostuvat niin vaativimmat Apple-käyttäjät kuin ammattilaiset yli maarajojen? Itsenäisen Suomen juhlavuoden kunniaksi on aika astua mcaren tarinaan, jossa luvulla 100 on erityinen merkitys.

Selitys kahdeksalle paikkakunnalle ja kahteen maahan laajentuneen mcare-ryhmän menestykseen on yksinkertainen – ammattilaisten hyvä yhteishenki ja luja tahto palvella asiakkaitaan jatkuvasti paremmin. Kun yritys perustettiin, digitalisaation merkitystä ei vielä tiedostettu, Applen markkinaosuus oli nykyiseen verrattuna pieni, ja asiakasymmärryksen sijaan kehitettiin teknologioita, joiden ansaintalogiikkaa ei riittävästi ymmärretty. Kaikeksi onneksi rohkeus muutokseen voitti aikansa uhkakuvat. Niin syntyi mcare Oy, tavoitteenaan tulla alansa parhaaksi niin palvelussa, osaamisessa kuin työnantajana. Uudelle konseptille riitti kysyntää – valistuneet ja menestyvimmät ostajat oppivat vaatimaan vaihtoehtoja niin kannattavuuden kuin kestävän kehityksen kannalta.

 

Kantavia arvoja

mcare-yhtiöiden kulttuurissa korostuvat suomalaiselle työlle ominaiset arvot, yhdenvertaisuus, oma-aloitteisuus, vastuullisuus sekä asioista puhuminen niiden oikeilla nimillä. Applen valtuuttamana ja vastuullisena kumppanina mcaren toimitusketjun eettisyyttä ja ympäristöystävällisyyttä valvotaan tarkasti. Yhteistyö Applen kanssa on mcarelle luontevaa, sillä merkki kestää tunnetusti pitkään, ja korjaaminen on usein kannattavaa jopa viiden vuoden kuluttua hankinnasta. Eettisen ja ympäristöystävällisen huollon ohella kierrätykseen keskittynyt Rental-liiketoiminta tukee sekä taloudellisesti että ekologisesti kestävää tapaa toimia Apple-laitteiden koko elinkaaren osalta.

Näin toimimalla mcare on ansainnut kannuksensa niin Suomessa, Ruotsissa kuin Venäjällä, joista viimeksi mainittuun huolletaan vuosittain tuhansia Apple-laitteita Suomesta käsin. Apple on myös noteerannut mcaren työn laadun, ja mcare olikin Euroopan ensimmäinen huolto, joka sai virallisen luvan huoltaa iPhone-näyttöjä Applen toimittamilla erikoistyökaluilla.

– Juhlavuoden kunniaksi minulla on ilo todeta, että olemme 100 prosenttisesti suomalainen ja yli 100 henkilöä työllistävä konserni. Nykyisin jo selkeästi suurempi osa liikevaihdostamme tulee Ruotsista, jossa toimimme merkittävimpien jälleenmyyjien ja vakuutusyhtiöiden arvostamana kumppanina, sekä palvelemme suurta joukkoa kuluttaja-asiakkaita, kertoo mcaren hallituksen puheenjohtaja Joel Mansnerus.

 

Suomesta maailmalle, maailmalta Suomeen

Vuonna 2014 perustettu, erityisesti luovien alojen ja asiantuntijaorganisaatioiden arvostama konsulttiyritys mcare pro Oy on suomalainen Apple-yrityspalveluiden pioneeri, joka on mcaren lailla saanut riveihinsä myös kansainvälistä osaamista. Heihin kuluu yhtiön toimitusjohtaja Joe Carroll.

– Muutin Suomeen vuonna 2005, Nokian ollessa lähellä huippuaan. Olin tavannut suomalaisia jo aiemmin, ja arvostin paikallista kulttuuria suuresti – erityisen vaikutuksen tekivät suomalainen klassinen ja kokeellinen elektroninen musiikki sekä koulutuksen, luonnon ja tasa-arvon kunnioittaminen. On ollut hienoa nähdä, kuinka Suomi on vahvasti kansainvälistynyt, ansaiten paikkansa monella mittarilla maailman kärjessä. Tässä tarinassa olen ylpeänä mukana nyt ja tulevaisuudessa, Joe toteaa.

 

Työtä ja tuloksia

Tulevaisuudessa mcare-yhtiöt hakevat vahvaa markkina-asemaa Pohjoismaista.

– Menestys vaatii sisua ja kovaa työtä. Tämän olemme oppineet raivatessamme tietä niin suomalaisessa ICT-palvelumuotoilussa kuin -yrittäjyydessä. Aito asiakaslähtöisyys ja halu kehittyä ovat keskeisiä menestystekijöitämme jatkossakin, Joel lupaa.

mcare-yhtiöt toivottavat satavuotiaalle Suomelle onnea ja menestystä tuleviin vuosiin! 

Astu mcaren tarinaan: https://mcare.fi/yritys/